Novi CT aparat u Somboru

U Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simonović" u Somboru počeo je sa radom novi CT aparat.

S obzirom na to da bolnici u Somboru gravitira oko 190 hiljada stanovnika iz 37 naseljenih mesta, Pokrajinska vlada izdvojila je 33 miliona dinara za kupovinu novog CT aparata, namenjenog za dijagnostičke procedure, za sve građane Zapadnobačkog okruga.
 
Time se ispunjava zacrtana zdravstvena politika Pokrajinske vlade da sve opšte bolnice na teritoriji AP Vojvodine imaju nove, savremene medicinske aparate i uređaje.
 
Prilikom posete somborskoj bolnici, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković podsetio je da je Pokrajinska vlada u poslednje dve godine za nabavku nove medicinske opreme i infrastrukturne radove u ovoj bolnici izdvojila 147 miliona dinara, čime su smanjene liste čekanja za mnoge dijagnostičke procedure i operacije.
 
U toku su sve pripremne radnje za početak sveobuhvatne rekonstrukcije i adaptacije postojećih objekata, tako da ovu bolnicu uskoro očekuju i ozbiljni građevinski radovi.

Izvor: PS za zdravstvo 
Foto: vojvodina.gov.rs
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar