lokacija: Apatin
objavljeno: 10.05.2018.
Autor: Jelena

Novi benefiti za apatinske penzionere: senior kartice za ostvarivanje popusta

Društvo

Opština Apatin je, po uzoru na Beograd i Niš, odlučila pokrenuti projekat senior kartice. Tim povodom, u velikoj sali SO Apatin održana je konferencija za novinare na kojoj se prisutnima obratila Nika Petrović, predsednica Skupštine opštine Apatin.


- Prvo bih obavestila javnost, ne bude zabune, projekat senior kartice nije isto što i projekat PIO fonda koji je nedavno počeo sa podelom penzionerskih kartica, a koje će zameniti dosadašnje sredstvo identifikacije penzionera, penzioni ček. Senior kartice su nešto sasvim drugo. Radi se o projektu koji apatinska opština planira da realizuje, kako bi svim svojim penzionerima koji se prijave da žele da poseduju apatinsku senior karticu, omogućila određene benefite u prodavnicama na teritoriji naše opštine, a koje se odluče da učestvuju u projektu, rekla je Petrovićeva.


 

Prema rečima predsednice SO Apatin, u prvoj fazi projekta, apatinski penzioneri koji se prijave i dobiju apatinsku senior karticu, moći će da ostvare popuste u sledećim maloprodajnim objektima: Jugolab medicinska laboratorija, Apoteka Galen farm, stomatološka ordinacija Dental studio, očna kuća Rašeta, prodavnica Elbrako, mesara Rakić, Taksi prevoz Raša, Apatinski Potrčko, Cvećara Bonsai, prodavnica auto delova CIAK, Tesla, poljoprivredna apoteka Poljomarket, Bio Pinćir, vulkanizerska radnja Tip top.


- Ovde naravno nije kraj. Već od danas moći će da se prijavi svaki privrednik sa teritorije opštine Apatin koji bi želeo da omogući određeni benefit penzionerima u svojoj prodavnici. Prijave se mogu vršiti svakim radnim danom u opštinskoj upravi u kancelariji broj 33.  Što se prijava penzionera tiče, one će moći da se podnose u prostorijama Udruženja penzionera u Dunavskoj ulici utorkom i petkom od 9 do 12 sati, počev od 15. maja, ili ostalim radnim danima u kancelariji broj 33 Opštinske uprave Apatin, pojasnila je Nika Petrović.

Koliki je iznos popusta i o kakvim se sve benefitima za penzionere radi?


Popusti se kreću od od 3 do 20%, a penzioneri će uz karticu za koju se prijave dobiti i tačan spisak sa svim benefitima koje su im apatinski privatni preduzetnici i privrednici obezbedili.

Kada se može očekivati da projekat u potpunosti zaživi?

Nakon što se sakupe prijave u naredne 3 nedelje, kartice će biti uručene za sve penzionere koji su podneli zahtev za njih, a prodavnice koje su partneri projekta dobiće nalepnice koje će stajati na ulaznim vratima. Od tog trenutka će moći da počne i sama realizacija u smislu ostvarivanja pogodnosti.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U novoosnovanom Klubu za starija i odrasla lica u Apatinu održana je radionica na kojoj su se članovi...

U gimnaziji „Veljko Petrović“ na svečani način obeležen je dan ove školske ustanove. Pre same tradicionalne priredbe održan...

Postavljanjem, odnosno kabliranjem niskonaponske električne mreže u ulici Matije Gupca u Somboru, počeli su pripremni radovi koji će...

U Aleksa Šantiću kompanija Agriser organizovala je svečano obeležavanje završetka prve faze izgradnje i rada ove fabrike, koja...

U četvrtak, 18. oktobra, Javna ustanova “Sportski centar Odžaci” organizuje tradicionalnu jesenju cvetnu pijacu koja će se održati...

Direktorka Centra za socijalni rad Gordana Vakula i direktor MNRO „Plava ptica“ Marko Košutić dogovorili su se na...