Nove aktivnosti somborskog udruženja Klub na kub

Prvo neformalno, opušteno druženje sa mamama "Coffee time sa Clubom3" održano je prošle subote. Mame su prepodne provele u kafiću a njihovi mališani u igraonici “Vesela Džunglica”. Uz kafu i čaj su diskutovale o raznim temama i razmenjivale ideje za dalje akcije i događaje koje će Udruženje “Klub na kub” organizovati. Mame su tako na početku imale pune ruke posla a na kraju pune ruke poklona: da druženje bude slađe mama Jeka umesila je medenjake, biljna apoteka “Herbateria” je podelila poklon uzorke svojih proizvoda, hemijska čistionica “AM Sistem 043 doo” darovala je poklon vaučere, a mališanima je odveženje pripremila picerija “Sicilia”. Druženje su fotografisali Nađa Repman i Aron Čuvardić (instagram: @kidssography). Tokom razgovora mame su predložile i neke od tema predavanja koja bi bila zanimljiva a koja će Udruženje sigurno realizovati naredne godine: nošenje beba i nosiljke, alergije, autosedišta i bezbednost u saobraćaju, ostavljanje pelena, uvođenje nemlečne hrane, igre i vežbe za razvoj i motoriku…

Kako razviti samopouzdanje i samosvest kod dece?
 
Udruženje “Klub na kub” organizuje u utorak, 18. decembra, u Domu učenika srednjih škola besplatno predavanje pod nazivom “Kako razviti samopouzdanje i samosvest kod dece?”. Predavač je Dragana Barbir, prof. školske pedagogije.
 
- U ovom predavanju pomoći ću roditeljima da prepoznaju važnost razvijanja samopouzdanja i samosvesti kod dece i koliko je to bitno za detetov razvoj.  Bitno je da i sami roditelji znaju razlikovati ova dva pojma koja nemaju isto značenje. Zatim, pomoći ću roditeljima da nauče kako oni mogu pomoći svom detetu u tome da izgrade visoko samopouzdanje i samosvest. Roditelji će moći vežbati govor koji potiče samopouzdanje i samosvest i kroz konkretne primere učiti da budu bolji u tome. Roditelji će moći osvestiti da ako grade takav odnos  sa svojom decom u kojem potiču razvijanje samopouzdanja i samosvesti imaju dvosmerni proces u vaspitanju u kojem roditelji pružaju deci, ali i deca roditeljima – kazala je Dragana Barbir, prof. školske pedagogije.
 
Predavanje je besplatno a početak je zakazan za 18 sati.
 
Prvi somborski bazar mama
 
Udruženje “Klub na kub” organizuje “Prvi somborski bazar mama”. Bazar će biti održan u subotu 22. decembra od 16 do 19 sati u Domu učenika srednjih skola. Mame će imati priliku da prodaju, razmene ili poklone polovnu dečiju garderobu, obuću, igračke, knjige i bebi opremu. Eto prilike da sredite ormane i rešite se nečega što vam ne treba, učinite dobro delo i pronađete nešto i za svoje mališane! Najavljena je kreativna radionica, dolazak Deda Mraza, predavanje, prezentacija, humanitarna akcija, tombola... Broj štandova je ograničen, pa je obavezna prijava koja traje do 20. decembra na fejsbuk i instagram profilu Club_na_kub. Za posetioce je ulaz besplatan a satnica svih programa biće blagovremeno objavljena.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar