Nove aktivnosti apatinskog Crvenog krsta

U okviru Nedelje Crvenog krsta, Crveni krst Apatin je 13. maja učestvovao na Raid cross-u koji je organizovao Crveni krst Vojvodine u odmaralištu Crvenog krsta Bačka Palanka Bagremara. Ova aktivnost ima za cilj da kroz niz edukativnih poligona, volonterima Crvenog krsta predstavi pravila međunarodnog humanitarnog prava, sadržanih u okviru Ženevskih i Haških konvencija, a koje se odnose na pravila ratovanja. Crveni krst Apatin je na ovoj aktivnosti imao, pored svojih predstavnika, i volontere, Renatu Beslać i Miloša Džaju, kao učesnike, a volonter Aleksandar Ristić je pružio podršku Crvenom krstu Vojvodine u realizaciji ove aktivnosti.

Crveni krst Apatin uzeo je učešće na obuci mladih volontera koju organizuje Crveni krst Srbije od 14. do 19. maja u Dečjem odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima a u okviru programa Promocija humanih vrednosti. Polaznici obuke će biti mladi volonteri Crvenog krsta, uzrasta od 16 do 24 godine. Crveni krst Apatin predstavljaće volonterke Ana Bačić i Ksenija Kosanović. Crveni krst Apatin će u narednom periodu nastaviti sa realizacijom programa Promocije humanih vrednosti a program će biti realizovan za učenike osnovnih škola sa teritorije Opštine Apatin.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar