Nova ulaganja u Dom zdravlja Kula

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je 15. juna donelo Rešenje o dodeli sredstava po Javnom konkursu za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2020. godini. Ovim Rešenjem Domu zdravlja Kula je opredeljeno 8.000.000,00 dinara za nabavku analognog RTG sistema sa podnim nosačem cevi i dodatnom opremom i CR sistemom.

 

Direktor Doma zdravlja Kula Žarko Ševin je rekao da će se na taj način modernizovati rendgen dijagnostika, dobiće se novi analogni RTG aparat i uradiće se digitalizacija svih RTG uređaja čime će se najzad ući u 21. vek što se tiče rendgen dijagnostike. Snimci su prošlost, a slika se u digitalnom formatu šalje na ekran, kod lekara i gde god je to potrebno, rekao je Ševin.

 

Svečana dodela Ugovora po Javnom konkursu obaviće se u četvrtak, 18. juna 2020. godine u 10 časova, u holu Pokrajinske vlade.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar