Nova ulaganja u apatinski Dom kulture: Posle 20 godina zamenjena oprema za reprodukciju zvuka

U prilog činjenici da opština Apatin brine o svim segmentima društva, pa tako i o kulturi, govori novo ulaganje u Opštinski kulturni centar. Tim povodom, u ovoj ustanovi je održana konferencija za novinare, gde je Danijela Obradović, direktor OKC Apatin, govorila o završetku renoviranja „male“ sale, zamenjeni opreme koja je reprodukovala zvuk u Domu kulture, nakon punih 20 godina, a takođe je bilo i reči o tome šta nas sve očekuje od kulturnih dešavanja u našem gradu u sezoni koja je pred nama.

- Letnji period, koji se u pozorištu naziva „mrtva sezona“ kada je u pitanju program u sali, iskorišćen je kako bi se uredili neki delovi ustanove koji su vremenom dotrajali. U velikoj sali Doma kulture tehnička oprema je zastarela, u nju se nije ulagalo 20 godina, te nije mogla adekvatno da reprodukuje zvuk i isprati program koji se u njoj održavao. Tu opremu je sada zamenila nova digitalna mikseta i crossover, dok su svi zvučnici odneti na reparaciju. Ovo u prevodu znači da naša publika u novoj sezoni može da očekuje čist zvuk i da u potpunosti uživa u programu koji im nudimo, rekla je Obradovićeva.
 
Direktorka Kulturnog centra nam je otkrila i da su u toku radovi u „maloj“ sali koju u narednoj fazi očekuje zamena poda i stolarije, zatim i molerski radovi, da bi za kraj ostalo i tehničko opremanje. Sala će pre svega služiti za projekcije koje prati manji broj publike, a što će omogućiti intimniju atmosferu i značajnu uštedu u grejanju, jer se do sada za takve projekcije koristila „velika“ sala. U sklopu radova u letnjoj sezoni, uređen je i galerijski prostor, tačnije deo koji publika ne vidi a to je knjižni deo i depo koji su sada potpuno rekonstruisani i uređeni, te je plan u narednom periodu i promocija knjižare.
 
Novinare je posebno zanimalo šta publika da očekuje od sadržaja do kraja godine.
 
- Pozorišna publika je u prethodnom periodu uživala u predstavama gde smo gledali poznata glumačka imena, a isto nas očekuje i u novoj sezoni. Već 13. septembra naša publika će imati priliku da pogleda jednu komediju koja je igrana u Somboru u okviru pozorišnog maratona i koja je bila sa zadovoljstvom prihvaćena. Odmah nakon toga kreće i festival „Potpis“, to je treći festival kratke forme u okviru kog će publika videti kratkometražni film, koncert, predstavu, a biće dodeljena i nagrada Miodrag Borisavljević. Do kraja godine, pored redovnog bioskopskog programa, publika može da očekuje i festival „Pet“ po prvi put, u okviru kog ćemo ugostiti 5 pisaca, saznajemo od Danijele Obradović.
 

Izvor: Info služba opštine Apatin
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar