Nova oprema za Dom zdravlja “Dr Đorđe Lazić”

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast dece, omladine, sporta i zdravstva Antonija Nađ Kosanović posetili su danas Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ povodom nabavke nove opreme zahvaljujući sredstvima iz budžeta Grada. Nabavljene su nove stolice za medicinske radnike i savremena kompjuterska oprema u vrednosti je oko 1.400.000 dinara.

Doktorka Emeše Uri, direktorka Doma zdravlja istakla je da će i ovaj vid opreme bitan za kvalitet usluga ove ustanove: „Dom zdravlja je u zadnjih nekoliko godina dosta sredstava uložio zahvaljujući Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima. Renovirali smo centralnu zgradu, renovirali smo zgradu Hitne pomoći, međutim, neka oprema koja je u samim ambulantama je dosta dotrajala i to savremena kompjuterska oprema, stolice na kojima sede lekari i medicinske sestre su isto stare, tako da smo sad sredstva dobijena iz budžeta Grada utrošili na nabavku tih potrebnih sredstava za rad. Nabavljena je IT oprema za više ambulanti i kancelarijske stolice, koje će biti u ambulantama za doktore i medicinske sestre.“

„Mi iz sopstvenih sredstava ne bismo mogli da izdvojimo ta sredtva i zahvalni smo Gradu što je uvideo da je i ta vrsta opreme vrlo bitna za kvalitet usluga koje pružamo“ dodala je Uri.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar