Nova Crvenka obeležila Dan mesta

Žitelji Nove Crvenke i njihovi gosti obeležili su danas Dan ovog mesta. Gosti i domaćini su se okupili ispred spomenika u centru sela, kako bi položili venac na spomenik solunskim dobrovoljcima i tako odali pomen učesnicima u oslobodilačkim ratovima od 1912. do 1918. godine.

 

Tradicionalno se dalji program proslave Dana mesta nastavljao u Domu kulture pozdravnim govorima predsednika opštine i predsednika Saveta mesne zajednice. Nakon toga bi usledio i prigodan kulturno-umetnički program, posle kojeg bi bio priređen ručak za sve goste proslave Dana Nove Crvenke, a dan bi se završio prigodnim koncertom za omladinu. Trenutna epidemiološka situacija ove godine nije to dozvolila. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić je rekao da je Nova Crvenka specifično mesto u kom su kolonizovani dobrovoljci iz Prvog svetskog rata i Solunci, a od ove godine je to i državni praznik i centralni događaj za celu Opštinu. Malo drugačije je obeležen Dan Nove Crvenke, ali ništa manje svečano, a od naredne godine, nadamo se da će biti obeležen, pre svega sa većim brojem meštana, a potom i građana cele naše Opštine, rekao je predsednik Miljanić. On je dodao da je tim povodom ovde otac Miloš održao prigodnu besedu dok su đaci položili venac, a da je cela Opština ukrašena državnim zastavama.

 

Predsednik Saveta MZ Nova Crvenka Milorad Tunguz istakao je da je zbog aktuelne epidemiološke situacije program značajno skraćen u odnosu na protekle godine i da je ograničen na versku službu i posluženje. On se nada da će se sledeće godine steći uslovi da se Dan mesta dostojno obeleži imajući u vidu da se isti dan obeležava državni praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Tunguz je rekao da su planovi Mesne zajednice vezane za dogradnju vodovoda, odnosno zamenu azbestnih cevi, kao i otvarenje mešovitog deljenja u vrtiću, adaptacija Doma penzionera i mnogi drugi.

 

izvor:qmedia


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar