Nemački turisti završili gostovanje u Apatinu

Koncertom somborskog pevačkog ansambla „Kvinta Divina“ u crkvi „Srca Isusovog“, obilaskom biblioteke udruženja „Adam Berenc“ i obilaskom crkvene galerije, gosti iz Nemačke i Amerike završili su trodonevnu turneju Apatinu i Somboru.


 

Sa puno lepih utisaka, potomci Podunavskih Švaba najavili su ponovni dolazak u naš grad. Boris Mašić, organizator ovog gostovanja, posebno ističe da je ovo veliki iskorak za apatinski turizam jer su nam po prvi put došli gosti iz Amerike u većem broju.
- Udruženja iz Amerike, Nemačke i Apatina, zajedničkim snagama uspela su da dovedu goste iz Amerike. Za naš grad ova poseta Podunavskih Švaba poreklom iz Apatina značajna je zbog razvijanja turizma. Nadam se da će već neki naredni put ovi gosti moći da pristanu u Apatinu, umesto kao što su ovoga puta pristali u Mohaču. Ovoga leta očekujemo i druge grupe turista iz Nemačke koji su se najavili, rekao je Mašić.


 

On dodaje da osim kulturnog nasleđa koje su turisti upoznali, oni su bili oduševljeni našim kulinarskim specijalitetima, posebno ribljim paprikašem. Osim toga, svidela im se domaća rakija od duda i kajsija.
 

Sofija Pualić Špero
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar