Nedelja mobilnosti: dobrobit korišćenja bicikla za prevozno sredstvo
Drugi dan obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti u Somboru posvećen je biciklistima. Kako su Somborci poznati po korišćenju bicikla za prevozno sredstvo, predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja, Crvenog krsta i Grada Sombora, na čelu sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem, danas su na glavnoj ulici prolaznicima koji su uz sebe imali bicikl delili poklončiće: svetlosne setove, rančiće i zaštitne maske.
 
Korišćenje bicikla za prevozno sredstvo odgovara svim načelima Nedelje mobilnosti, pre svega zato što je za njegovo pokretanje potrebno da čovek bude fizički aktivan, što direktno utiče na zdravstveno stanje organizma i što ovakav vid prevoza ne zagađuje okolinu.
 
Cilj Nedelje mobilnosti je da što više sugrađana podstakne da se opredele za prevoz koji zahteva da oni sami budu fizički aktivni i koji povoljno utiču na životnu sredinu.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar