Nedelja Crvenog krsta

Danas se obeležava Dan Crvenog krsta. Tim povodom, od danas do 15. maja biće obeležena Nedelja Crvenog krsta. Promovisaće se snaga humanosti, pod nazivom "Osnovni principi u akciji''.

Crveni krst Apatin će se u narednim danima baviti brojnim aktivnostima. Danas se možete informisati i edukovati na štandovima  na Gradskoj pijaci u Apatinu.U Prigrevici će se održati  pokazna vežba u pružanju prve pomoći, gde će učestvovati ekipe prve pomoći iz Prigrevice.

U narednim danima Crveni krst Apatin posvetiće se zdravstveno-preventivnoj i socijalnoj delatnosti. Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi biće uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi.

U ponedeljak 11.05.2015 za učenike Gimnazije "Nikola Tesla" i građevinske i drvoprerađivačke škole iz Apatina biće organizovano predavanje na temu promocije dobrovoljnog davalaštava krvi.

Crveni krst Apatin posebnu pažnju posvećuje volonterizmu i razvijanju humanih vrednosti. Svi zainteresovani građani mogu da se uključe u rad Crvenog krsta, i svojim malim doprinosom pokažu humanost na delu.

 

Ovom prilikom pozivaju se građani opštine Apatin, da ukoliko su u mogućnosti doniraju polovnu garderobu i obuću socijalno ugroženim građanima naše opštine,a to mogu učiniti u prostorijama Crvenog krsta Apatin radnim danima od 7 do 14 sati, kontakt telefon 025/772-073.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar