Nastup apatinske marine na Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova

Javno preduzeće za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin prethodna dva vikenda predstavilo se na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, a potom i na Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova, takođe u Beogradu. Tim povodom, u prostorijama ovog preduzeća organizovana je konferencija za medije na kojoj je govorila Ljiljana Кrec, direktorka Marine.

- U prethodnom periodu bili smo veoma aktivni, te koristim priliku da zahvalim Privrednoj komori Srbije koja nam je omogućila da se prezentujemo na njihovom štandu na oba sajma u Beogradu. Osim promotivnog karatkera, Sajam nautike je dobar jer ostvarujemo kontakte sa ljudima iz naše branše, a koji mogu da nam pomognu u poslovanju, da čujemo neke korisne savete i da napredujemo iz godine u godinu, kaže Ljiljana Кrec.
 
 
Кao i svake godine, na sajmu je organizovan okrugli sto na kojem su učesnici aktivno raspravljali o problemima koji su vezani za ovu privrednu granu, a jedna od glavnih tema bila je registracija plovećih objekata za koje trenutno ne postoji kategorija. 
 
 
- Nadam se da će ovi razgovori uroditi plodom, jer imamo dobra iskustva iz prethodnih sastanaka ovakve vrste. Naime, nakon prošlogodišnjih razgovora ukinuta je taksa koju plaćajnu stranci kada ulaze u Srbiju i to je bilo veoma značajno jer su gosti bili prijatno iznenađeni što nisu morali da plate naknadu koja je iznosila 70 evra, izjavila je Кrecova.
 
Direktorka Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin osvrnula se i na neke od parametara vezane za posete stranih jahti. 
 
- Кada upoređujemo statisku od prethodne dve godine, imamo porast broja pristalih stranih jahti, a to je za prošlu godinu bilo nešto više od 100 jahti. Jasno je da imamo tendenciju porasta ovakvih poseta, ali smo i mi uslovljeni vodostajem i drugim vremenskim uslovima, pa ne možemo da budemo uvek sigurni kako će se stvari razvijati, ali se nadam da će usluga koju pruža naše preduzeće iz godine u godinu privlačiti sve više turista, dodaje Ljiljana Кrec.
 
U ovom preduzeću se već spremaju za nastupajuću sezonu pa se tako radilo na remontu brodića "Apatinka" koji služi za obilazak grada sa vode, kao i prirodnih lepota koje se nalaze u blizini Apatina. U planu je zatvaranje broda kako bi on mogao da vozi i u nešto lošijim vremenskim uslovima kao i promocija vožnji koja bi trebalo da privuče još više gostiju iz Vojvodine.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar