Nastavlja se akcija prikupljanja ambalažnog pesticidnog otpada

Akcija prikupljanja ambalažnog pesticidnog otpada tokom prethodnih dana održana je u Riđici, Stanišiću, Svetozar Miletiću, Aleksa Šantiću, Kljajićevu, Čonoplji, Telečkoj, Bačkom Bregu, Bezdanu, Kolutu. Odaziv poljoprivrednih proizvođača je bio više nego dobar i ovom prilikom sakupljena je velika količima pesticidnog ambalažnog otpada koji će se dalje skladištiti u skladu sa odgovarajućim propisima.

U akciju koju je organizovao Grad Sombor u saradnji sa PSS „Sombor“ doo Sombor i SECP-om uključio se i član Gradskog veća za oblast zaštite životne sredine Slobodan Stanić.

Sakupljanje ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja nastavlja se i narednih dana po sledećem rasporedu:

17.09.2020.
Gakovo 8:00-9:30
Rastina 10:00-11:30
18.09.2020.
Stapar 8:00-9:30
Doroslovo 10:00-12:00
21.09.2020.
Grad Sombor 8:00-11:00

U svim naseljenim mestima mesto sakupljanja je ispred mesnih zajednica, a za mesne zajednice na području Grada Sombora kao i salaška i prigradska naselja mesto sakupljanja je u objektu Poljoprivredne stručne službe „Sombor“ na obilaznici, Industrijska zona bb, JUG 3 (preko puta Hipodroma).

Sa ambalažom od sredstava za zaštitu bilja postupajte pravilno i odgovorno!!!

isperite ambalažu najmanje tri puta odmah nakon njenog pražnjenja,
bezbedno čuvajte na Vašem imanju i
predajte ovlašćenom operateru na lokaciji preuzimanja u zakazano vreme.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS