Nastavak dobre saradnje Grada Sombora sa ambasadom Švedske

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković sastao se danas sa zamenikom ambasadora Švedske Joakimom Vernom i direktorkom Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ Natašom Turkić. Povod za prijem je nastavak dobre saradnje sa Ambasadom Švedske, kao i današnje otvaranje izložbe ilustracija iz najpoznatijih švedskih knjiga za decu u gradskoj biblioteci.

 

Izložba je organizovana u sklopu projekta „Priče sa Severa” koji se realizuje na inicijativu Švedskog instituta i Ambasade Švedske u Beogradu koja za cilj ima da podrži čitanje kao važan segment dečjih prava.

 

U sklopu projekta organizuju se i radionice za decu u saradnji sa izdavačkim kućama Odiseja i Kreativni centar, a održan je i zoom seminar sa nastavnicima i bibliotekarima koji su vodile. Teme su obuhvatale pitanje rada sa tinejdžerima i konkurisanja za projektna sredstva. Ovo je značajan segment projekta koji je usmeren na potrebe biblioteka i škola, kao i na mogućnost razvoja projekta u budućnosti.

 

U sklopu posete, ambasada je biblioteci poklonila paket knjiga u izdanju „Odiseje“ i „Kreativnog centra“.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar