Napadnuta predsednica opštine Apatin
Na predsednicu opštine Apatin, Dubravku Korać, u subotu, 5. septembra, fizički je nasrnuo S.M, ugostitelj iz Apatina.
 
Naime, u toku dana Krizni štab opštine Apatin primio je više prijava građana da se u ugostiteljskom objektu u vlasništvu pomenutog S.M. planira proslava na koju je pozvano više stotina ljudi. Uzevši u obzir da je tako veliko okupljanje protivno odredbama donesenim u cilju suzbijanja korona virusa, koje građani Apatina revnosno poštuju tokom celog trajanja pandemije,
predsednica opštine je, kao šef Kriznog štaba, otišla na lokaciju da utvrdi da li je prijava istinita. Ispred lokacije ju je dočekao S.M. sa svojom ćerkom, fizički je napao, pokušao da je izvuče iz automobila i pritom značajno oštetio privatni automobil predsednice opštine, razlupavši mu stakla.
 
Kako nezvanično saznajemo, S.M. je bio pod dejstvom alkohola i ovo nije prvi slučaj njegovog nedoličnog i bahatog ponašanja.
 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su brzo reagovali i priveli počinioca ovog krivičnog dela.
 
Nedopustivo je da nasilje bude metod za postizanje bilo kakvog cilja. Nezavisno od njene funkcije, Dubravka Korać je samo žena koja je obavljala svoju dužnost, a koja je zbog toga bila izložena fizičkom nasilju muškarca koji je pritom dohvatio prvo na šta je naišao kako bi što agresivnije nasrnuo na svoju, fizički evidentno, slabiju sugrađanku. Ovakvo i njemu slična ponašanja mogu samo da posluže kao primer kako ne treba, te da podsete da se ne dozvoli nametanje pogrešnih vrednosti i uverenja koji jedino vode u pogrešnom smeru, nadasve necivilizovanom i svakako nedemokratskom.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar