Najstariji Somborci dobili transportne torbe i svetlosne setove

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora organizovao je u prostorijama Udruženja penzionera prezentaciju, podelu transportnih torbi i svetlosnih setova za osvetljenje bicikla, za sugrađane starije starosne dobi. Cilj akcije je povećanje svesti o bezbednosti starijih učesnika u saobraćaju.

Prezentaciju Bezbedno za starije u saobraćaju namenjenu starijim sugrađanima vodila je Renata Rajčanji ispred Saobraćajne policije PU Sombor.

Podeljeno je tridesetak transportnih kolica i svetlosnih setova za sugrađane koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo. Nabavka ove opreme je finansirana iz naplate kazni nesavesnim vozačima sa teritorije Grada Sombora.

Predsednik Saveta i zamenik gradonačelnice Antonio Ratković rekao je da je Savet za bezbednost saobraćaja na osnovu Strategije o bezbednosti saobraćaja prepoznao starije građane kao jedne od ugroženih učesnika u saobraćaju.

-Prošle godine započeli smo jednu kampanju u okviru koje držimo kratke edukacije našim najstarijim učesnicima u saobraćaju i delimo transportna kolica, koja su florescentna, kako bi naši najstariji sugrađani, kada idu na pijacu ili prodavnicu, bili uočljiviji u saobraćaju, tako da smo ovu kampanju nastavili i tokom ove godine. Prošle godine smo uzeli 100 transportnih kolica, ove godine planiramo još toliko i nastavljamo podelu kako u gradu, tako i u naseljenim mestima –rekao je Ratković. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar