Najsavremeniji ultrazvučni aparat u Domu zdravlja Kula

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore donirala je sredstva za nabavku najsavremenijeg ultrazvučnog aparata za Službu ginekologije i oftalmologije u Domu zdravlja u Kuli u iznosu od 6 miliona i 300 hiljada dinara.  

Direktor Doma zdravlja Kula dr Žarko Ševin kaže da je nakon postupka javne nabavke, pre dva dana, isporučen najsavremeniji ultrazvučni aparat i na taj način značajno unapređen kvalitet pruženih usluga na polju dijagnostike i kontrole vođenja trudnoće. Ševin je rekao da će u ponedeljak biti isporučen CTG aparat, tokokardiograf, aparat kojeg Dom zdravlja nikada, od svog osnivanja nije imao u svom posedu. U pitanju je, kako je objasnio, vrlo značajan aparat koji obezbeđuje kontrolu srčanih otkucaja ploda i na taj način pacijentkinje, odnosno, trudnice više neće biti primorane da za tu vrstu usluga odlaze u bolnice u Sombor i Vrbas.  
 
Predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da će u narednom periodu biti još povoda za ovakve vesti, jer će pored opreme stići i nova vozila u Dom zdravlja. Predsednik je naglasio da je opština Kula izdvojila sredstva za dvoje novih specijalista kako bi se smanjile gužve i čekanja pacijenata. Jedan od specijalista kojeg finansira Opština je upravo ginekolog.  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar