Najmlađi Apatinci uskoro dobijaju novo moderno dečije igralište (FOTO)

U proteklom periodu, lokalna samouprava trudila se da posebnu pažnju posveti našim najmlađim sugrađanima. Kruna tog rada bila je izgradnja jaslica, a ove godine najavljen je još jedan projekat namenjen deci.

- U pitanju je projekat koji se odnosi na izgradnju potpuno novog dečijeg igrališta u Apatinu. Do sada tako nešto nismo imali priliku da vidimo u našem gradu, a iskreno ni u celoj Srbiji. Za ovaj fantastičan projekat bio je zadužen mladi apatinski arhitekta Stefan Šćekić. U pitanju je mladić koji je radio u inostranstvu i mnogi njegovi projekti su izuzetno traženi. Mi smo imali privilegiju da ovaj Apatinac uradi projekat dečijeg igrališta upravo za nas. Ovo igralište neće biti rađeno po klišeima, kako je do sada rađeno na drugim mestima, najavila je Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine Apatin.
 
 
Početak radova predviđen je za maj mesec, a ovo igralište će biti izgrađeno u Bloku 112, između zgrada S-1 i S-4.
 
- U širem centru grada, nažalost, osim u vrtiću, nemamo ni jedno reprezentativno igralište za decu, te je ovo idealna prilika da to i promenimo. Na novom igralištu deca će moći, zajedno sa svojim roditeljima, da provedu kvalitetno vreme. Ideja nam je da u narednom periodu i u drugim delovima grada napravimo takve ,,urbane džepove'' gde će prvenstveno najmlađi, pa i oni stariji, moći uživati. Prostor između Muzičke i Osnovne škole, npr, bi trebalo da pretvorimo u jedan mali Trg, a krajnji cilj je da Apatin upravo ide u pravcu vremena u kom živimo, zaključuje Koraćeva.
 
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar