Najbolji rezultat na polaganju završnog ispita imali osnovci iz Ratkova

Na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljeni su rezultati učenika na ovogodišnjoj maloj maturi po školama.

Osmaci su na završnom ispitu mogli osvojiti maksimalno 40 bodova, na testu iz maternjeg jezika odnosno matematike maksimalno 13 bodova, a na kombinovanom testu 14 bodova. Na osnovu uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu učenik je mogao imati najviše 60 bodova.
 
Dodatnim bodovima vrednovani su rezultati koje su učenici postigli u osmom razredu na pojedinačnim međunarodnim i republičkim takmičenjima.
 
U deset osnovnih škola na teritoriji opštine Odžaci završni ispit je polagalo 249 učenika, od čega je 31 nosilac diplome “Vuk Karadžić”.
 
Prosečan broj bodova osvojenih na sva tri testa u svim školama na teritoriji opštine je 23,54, dok je prosečan broj bodova koji su učenici imali na osnovu uspeha 47,42.
 
Najbolji rezultat na maloj maturi imali su učenici OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” iz Ratkova, sa osvojenih 26,30 bodova. Za njima slede učenici OŠ “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca (26,02) i OŠ “Nikola Tesla” iz Bačkog Brestovca (25,83).
 
Na nivou opštine učenici su na kombinovanom testu osvojili prosečno 9,68 bodova, iz maternjeg jezika su imali 7,57 bodova, a iz matematike 6,29 bodova.
 
Prema prosečnom broju bodova osvojenim na osnovu uspeha u školovanju najbolji su učenici OŠ “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca, sa osvojenih 51,33 boda. Slede OŠ “Nestor Žučni” iz Lalića (50,62) i OŠ “Bora Stanković” iz Karavukova (49,66).
 
Svršeni osmaci su 29. i 30. juna popunjavali liste sa željama za nastavak školovanja, provera liste želja od strane učenika u osnovnim školama je 4. jula, a istog dana od 8 do 15 časova primaće se žalbe na izražene želje i unositi ispravke.
 
Objavljivanje zvanične liste želja, provera liste želja na zvaničnom i tehničkom sajtu je 5. jula od 12 časova.
 
Zvanični rezultati raspodele učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima biće objavljeni u osnovnim i srednjim školama 8. jula od 8 časova, a istog dana objavljuju se i preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Upis učenika u srednje škole u prvom krugu je 9. i 10. jula od 8 do 15 časova.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar