Nagrada za škole iz Kule i Odžaka na konkursu Za čistije i zelenije škole u Vojvodini
Na konkursu Za čistije i zelenije škole u Vojvodini koji je raspisalo nekoliko pokrajinskih sekretarijata, nagrade su dobile osnovne škole iz opština Kula i Odžaci. Za učešće u programu prijavilo se 128 škola i predškolskih ustanova iz Vojvodine, a nagrađeno je 60 čiji su mališani, učenici i nastavnici-mentori bili najuspešniji.  
 
Reč je o programu Pokrajinske vlade, koji se realizuje deset godina, s ciljem da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za životnu sredinu.   
 
Zahvaljujući velikom broju sprovedenih aktivnosti, među 60 nagrađenih vaspitno-obrazovnih ustanova našle su se i osnovne škole Petefi brigada iz Kule i Branko Radičević iz Odžaka
 
U ovoj, 10. jubilarnoj godini, zbog značaja koji ima u izgrađivanju ekološke kulture, program je dodatno ojačan. Ovogodišnji fond za nagrade povećan je na 4,2 miliona dinara. Programu, koji realizuju pet pokrajinskih sekretarijata sa partnerima iz civilnog sektora – Pokretom gorana i Riken fondom za reciklažu limenki, pridružili su se i javna preduzeća Vojvodinašume, Nacionalni park Fruška gora, Grad Novi Sad i Grad Beograd, kao i velike kompanije kao što su NIS i Beočinska fabrika cementa Lafarž.  
 

   


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar