Nagrada Apatincu Nikoli Dobrijeviću za razvoj ruralnog omladinskog rada

Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada na godišnjoj skupštini, koja je nedavno održana na Zlatiboru, je ovogodišnje priznanje pod nazivom Hvale vredan napor dodelila Apatincu Nikoli Dobrijeviću, omladinskom radniku Centra za kulturu i obrazovanje Sonta. Dobrijević je ovu nagradu dobio za, kako se navodi, značajan doprinos u razvoju ruralnog omladinskog rada u Srbiji. Ovo priznanje Nacionalna asocijacija praktičara omladinskog rada tradicionalno dodeljuje od 2010. godine pojedincima i organizacijama za poseban doprinos omladinskom radu u Srbiji.

-Nikola Dobrijević je validirani omladinski radnik, kroz praksu svoje organizacije obezbedio je kvalitetne programe za mlade u svojoj zajednici. Neumorno radi na uključivanju različitih mladih u zajednici. Prethodne godine otvorio je važnu temu u oblasti omladinskog rada, a to je razvoj omladinskog rada u ruralnim područjima Srbije, i motivisao Nacionalnu asocijaciju da pomenutu temu uvrsti u strateški i operativni plan. Takođe, nedavno je sa svojom organizacijom obezbedio još jedan prostor za mlade u selu kome će omladinski radnici/ce imati mogućnost da kreiraju i implementiraju kvalitetne programe za mlade - reči su Ivane Volf, članice Upravnog odbora NAPOR-a.

Dobrijević ističe da mu je ova nagrada značajna jer govori da je neko prepoznao važnost i kvalitet onoga što radi, kako on, tako i cela organizacija.

-Kada pogledam ko je sve dobio ovu nagradu prethodnih godina, čini mi se da sam je možda prerano dobio, jer su ti ljudi mnogo više zadužili omladinski sektor u Srbiji. Ali razumeo sam da je namera onih koji su to odlučili bila da podstaknu i ohrabre nove i mlađe snage. Cekos je još uvek mlada i mala organizacija, te je ovo podstrek da nastavimo kuda smo krenuli. I mi ćemo se truditi da tako bude,  da u godinama koje dolaze nastavimo da stvaramo bolju zajednicu, kako za mlade, tako i za sve druge ljude – istakao je Dobrijević


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar