Na Ličkoj olimpijadi u Apatinu učestvuju i dve ženske ekipe

Za ovogodišnju jubilarnu, 10. Ličku olimpijadu prijavljeno je 14 ekipa, od kojih su dve ženske ekipe iz Apatina. Javno žrebanje ekipa za Olimpijadu obavljeno je u Apatinu. Ekipe će se nadmetati u tradicionalnim disciplinama- vučenju kuke, skoku u dalj i vis, pretezanju štapa, trčanja po brvnu, obaranju ruke, penjanju uz stožinu, bacanju kamena sa ramena i nadvlačenju konopa. 

-Prijavljeno je 14 ekipa, i one dolaze iz Apatina, Prigrevice, Subotice, Beograda, Banatskog velikog sela, Brestovca, Koluta, Karađorđeva kao i četiri ekipe iz Republike Srpske. Ove godine učešće su prijavile i dve ženske ekipe koje imaju pravo da biraju discipline u kojima će se takmičiti. To je novina u organizaciji i obe ekipe dolaze iz Apatina - rekao je Petar Bursać iz Zavičajnog udruženja Ličana Nikola Tesla.   

Lička olimpijada održaće se sutra, 6. jula, u Junaković šumi, sa početkom u 10 časova. Manifestaciju će otvoriti predsednik Opštine Apatin Milan Škrbić.  

Kvalifikacije su do 13 časova, nakon čega sledi pauza. Finalna takmičenja počinju u 15 časova.   

Za sve goste i učesnike obezbeđen je vojnički pasulj, dok će za muziku biti zadužene ličke pevačke grupe.  

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar