Mural Nikole Jokića na somborskoj školi Dositej Obradović

Na zgradi OŠ ,,Dositej Obradović'' u Somboru osvanuo je mural Nikole Jokića. U pitanju je Somborac, jedan od  najpoznatijih sportista u svetu, košarkaš, osvajač olimpijske medalje za Srbiju, NBA igrač koji ove godine nastupa na All Star utakmici.

- Svakodnevo radeći sa decom na njihovom obrazovanju i vaspitanju, trudimo se da im kroz primere približimo da je sve ostvarivo ako su spremni da rade na sebi i da se žrtvuju za svoje cilljeve. Nikola Jokić bio je naš učenik i on je pravi primer za žrtvu, istrajnost i posvećenost, u želji da postane uspešan u svom poslu. Ideja nam je bila da mural gleda na sportske terene u dvorištu škole, sa  kojih je Jokić ponikao i stigao do olimpijske medalje, kaže Vladimir Karanović, direktor OŠ ,,Dositej Obradović''. 
 
Kako saznajemo iz ove somborske škole, za nastanak tako velikog murala bila su potrebna velika stredstva u odnosu na budžet sa kojim škola raspolaže.
 
- Realizacija ideje poklopila se sa kampanjom Nike i NBA za All Star meč. Kompanija Nike i NBA su finasirali i osmislili izgled murala, a crtao ga je Andrej Josifoski-Pijanista, asistent na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Bilo je potrebno 6 dana da se mural oslika i svi koji smo učestvovali u realizaciji ove ideje smo zadovoljni kako je sve ispalo na kraju, rekao je Karanović.
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar