Most na Rači i autoput do Bijeljine gotovi 2022.
Lokacija: Srbija i svet
09.08.2020.

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović obišao je u petak, 8. avgusta, lokaciju na kojoj će se graditi novi most i granični prelaz na Rači između BiH i Srbije, saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija.

 

Mitrović je istakao da je završetak radova, na mostu i autoputu koji vodi do Bijeljine dužine 17 kilometara, 2022. godina.

 

Osim graničnog prelaza Rača, u izgradnji je i novi granični prelaz Svilaj čiji je rok za izgradnju 1. mart 2021. godine.

 

Naime, otvaranjem privremenog graničnog prelaza Svilaj za prelazak putnika i automobila izbegli bi se dodatni troškovi na zaštiti, čuvanju i održavanju samog mosta, a samim tim i sprečavanje nelegalnog prelaska granice.

 

Kada su u pitanju drugi infrastrukturni projekti u nadležnosti Ministarstva na čijem je čelu ministar Mitrović važno je napomenuti i izgradnju graničnog prelaza Bratoljub na mostu u Bratuncu koji bi, prema trenutnim informacijama, trebalo bi da bude završen i pre samog roka, dok izgradnja Koridora 5C ide svojom uobičajenom dinamikom.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar