MNRO Plava ptica iz Kule ima novu službu- gerontodomaćice
U Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Plava ptica u Kuli, promovisana nova služba. Reč je o gerontodomaćicama, koje su do sada radile pri Domu za stare i penzionere. Na preporuku resornog ministarstva, a zbog licence koju Dom za stare ne poseduje za obavljanje ovog posla, Opština Kula je raspisala Javnu nabavku i kao najpovoljnijeg ponuđača izabrala Plavu pticu. Trenutno u ovoj službi radi šest gerontodomaćica i jedna negovateljica
 
Direktor Plave ptice Marko Košutić naveo je da je važno nabaviti prevozno sredstvo i adekvatnu opremu za rad. Ove godine je u planu da 35 domaćinstava dobije uslugu gerontodomaćice, kao i da se usluga proširi i na sela.  
 
Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je cilj ove usluge i svega onog što Opština radi da se raznim kategorijama stanovništva olakša život. 
 
U sklopu Službe za pomoć i negu u kući, svi korisnici moći će da dobiju dostavu kuvanog obroka i posetu medicinskih sestara koje dolaze iz Udruženja Plava ptica i koje će raditi kao podrška negovateljicama. Uslugom je predviđena i poseta socijalnog radnika, kako bi na vreme mogle da se uoče potrebe korisnika i informacije o tome proslede drugim službama. 
 
 
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar