Mirović u Odžacima o zajedničkim projektima pokrajine i lokalne samouprave

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, danas je nakon obilaska industrijske zone u Odžacima najavio da će AP Vojvodina pomoći lokalnoj samoupravi u daljem opremanju te zone, ali i u realizaciji drugih značajnih infrastrukturnih projekata na teritoriji opštine.


Mirović, koji je bio u prvoj radnoj poseti opštini Odžaci otkako je izabran za predsednika Pokrajinske vlade, obišao je radove na izgradnji saobraćajnice u industrijskoj zoni koji se finansiraju sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.


Pre toga on se u zgradi opštine sastao sa predsednikom opštine Odžaci, Dušanom Marijanom, i njegovim saradnicima. Sastanku su prisustvovala još dva člana Pokrajinske vlade, sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bjelić, i sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, Vladimir Galić.


Sa predstavnicima lokalne samouprave Mirović je razgovarao o zajedničkoj realizaciji infrastrukturnih projekata i tom prilikom istakao da je zadovoljan načinom na koji je opština Odžaci realizovala investicije u izgradnju i opremanje industrijske zone.


- Dogovorili smo da u delu nedostajuće infrastrukture, najkasnije do kraja sledeće godine, ova zona bude u potpunosti opremljena i da to zajednički finansiraju opština, AP Vojvodina, a verujem i nadležna ministarstva. Tako ćemo u opštini Odžaci dobiti jedan veoma važan potencijal koji će moći da se ponudi domaćim i stranim investitorima – kazao je predsednik Pokrajinske vlade.
To će, kako je istakao, omogućiti da u Odžacima budu otvorena nova radna mesta. Rekao je da bi u tom smislu i najavljeni dolazak nemačkog “Tenisa” bio dobra vest za Odžake i Vojvodinu, napomenuvši da se radi o jednoj od najvećih evropskih kompanija u oblasti mesne industrije.


Mirović je u izjavi novinarima naveo da je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao i o realizaciji nekih drugih projekata, poput projekata u oblasti komunalne infrastrukture, graničnog prelaza Bogojevo i revitalizacije železničke pruge koja se naslanja na industrijsku zonu.
- Moramo da u potpunosti iskoristimo sve potencijale opštine Odžaci, što će omogućiti brži ekonomski razvoj. U Odžacima radi “Magna” i druge kompanije, što znači da postoji interesovanje investitora da dođu ovde. Naš cilj su nova radna mesta, a ja sam već rekao da će mera uspeha Pokrajinske vlade biti u broju investitora i broju radnih mesta – zaključio je predsednik Pokrajinske vlade.
Predsednik opštine Dušan Marijan najavio je nastavak infrastrukturnog opremanja industrijske zone, istakavši da je opština spremna da to zajednički finansira sa pokrajinom. I on je izrazio očekivanje da bi zona već u toku sledeće godine u punom kapacitetu mogla da prihvati potencijalne investitore.
 

Izvor: Radio Odžaci
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar