Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio Sombor i Apatin (FOTO) (VIDEO)

Nakon sastanka sa gradonačelnicom Sombora, Dušankom Golubović, i predsednicima opština Zapadnobačkog okruga, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, sastao se u Somboru i sa direktorima predškolskih ustanova, osnovih i srednjih škola Zapadnobačkog okruga.

Na ovom sastanku, između ostalog, govorilo se o razvoju visokog obrazovanja na našem području, kao i uvođenju informacionih tehnologija u škole, a ministar Šarčević je rekao koje su još bile teme sastanka.


U vezi sa najavom štrajka prosvetnih radnika, Mladen Šarčević je rekao kako imaju zakazane sastanke četiri reprezentativna sindikata sa predstavnicima Ministarstva, a na kom će se saznati šta je ono sa čime su prosvetari nezadovoljni. Ministar Šarčević je istakao kako smatra da je ključno pitanje kakva će biti politika plata ubuduće i da su sva druga pitanja, po njemu, manje značajna.


Nakon što je obišao Osnovnu školu Bratstvo i jedinstvo u Somboru, ministar Mladen Šarčević uputio se i u obilazak gimnazije Nikola Tesla, Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole, kao i Tehničke škole sa domom učenika, sve tri u Apatinu. Domaćini su mu bili Radivoj Sekulić, predsednik opštine Apatin, Dubravka Korać, zamenik predsednika opštine i direktori apatinskih srednjih škola sa svojim saradnicima.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar