lokacija: Kula
objavljeno: 20.11.2018.

Ministar omladine i sporta u poseti Kuli

Društvo

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, posetio je opštinu Kula i zajedno sa predsednikom privremenog organa opštine Kula, Veliborom Milojičićem, obišao hale u školama „Petefi Brigada“ u Kuli i „20. oktobar“ u Sivcu, kao i sportsku halu u Crvenki, gde je razgovarao sa direktorom Sportskog centra Vladanom Račićem. Naime, Ministarstvo omladine i sporta je za svaku od škola obezbedilo po dva gola, dve košarkaške table sa obručima, mrežu za odbojku i četrdeset lopti.

Direktor osnovne škole “20. oktobar” u Sivcu, Ferenc Lendak, izrazio je veliko zadovoljstvo što može da pozdravi Udovičića, ministra sporta. “Velika nam je čast što je učinio ovu posetu i uverio se da se u školi „20 oktobar“ u Sivcu radi na tome da sredina u kojoj deca borave i uče bude zdravija, bogatija i lepša. Sada imamo njegova uverenja da je vrlo zadovoljan onim što je video u školi i mi ćemo nastojati da to poverenje i taj lepi utisak zadržimo”, rekao je Lendak i zahvalio se na donacijama.
 
Predsednik privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić, takođe je iskazao veliku zahvalnost u ime dece, sportskih klubova i škola za donacije koje su donete.
Ja svaki put naglašavam i ističem, opština Kula je jedno veliko gradilište, razvijamo se, postajemo bolja, zdravija, naprednija opština, a sve to ne bi uspeli da uradimo bez podrške republičke i pokrajinske Vlade i nadam se da će ta saradnja, na zadovoljstvo pre svega građana naše opštine, u narednom periodu biti nastavljena i intenzivirana”, istakao je Milojičić.
 
Prisutnima se obratio i ministar Udovičić: “Nastavljamo akciju da svaka sala ima najbolju moguću sportsku opremu i sportske rekvizite. Želja nam je da i naredne godine ovu tradiciju nastavimo i da 20 odsto škola i fiskulturnih sala širom Srbije dobije najkvalitetniju opremu. Kada pričam o sportskoj opremi, tu podrazumevamo najsavremenije golove koji su po poslednjim standardima, prvenstveno uvažavajući bezbednost naše dece, koja su po poslednjoj modi što možete da vidite u svetu, možete i ovde u Sivcu, u Kuli, kao i širom Srbije. Želja nam je da na ovaj način podstaknemo profesore fizičkog vaspitanja, da na kvalitetniji način pristupe radu sa našom decom, ali i da deca širom Srbije imaju najbolju moguću sportsku opremu i sportske rekvizite. Da se ne razlikuju sredine i da se ne prave razlike između manjih gradova i sredina kao što je ova u Sivcu. Drago mi je da sam imao priliku da razgovaram sa svima koji se trude da i Sivac, ali prvenstveno Kula imaju svetliju i bolju budućnost. Već za deset dana otvaramo sportsku halu ovde u Sivcu, ali videćemo na koji način da se pomognu lokalni klubovi, da se podstakne i rad sa decom. Želja nam je na taj način da jačamo celokupan sistem sporta, od školskog sporta, te da tako možemo doći do vrhunskog rezultata. Sa ponosom možemo da kažemo i da smo ovako uspeli da povećamo broj dece u školskom sportu sa 100.000 na 170.000 dece i na tome ne želimo da se zaustavimo.”
 
Izvor: kula.rs
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Klubu za stare u Apatinu održana je radionica izrade novogodišnjih ukrasa. Radionica je organizovana zahvaljujući saradnji Kluba...

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora obaveštava javnost da trenutno radi na izradi Elaborata o mreži osnovnih...

„Za nas jeste važno da Sombor bude, na neki način, prepoznat u fokusu i nacionalnih zajednica koje ovde...

Društvo za borbu protiv raka je kraj 2018. godine obeležilo skupštinom udruženja u Centru Zdravka. -...

U subotu se na Fruškoj gori odigrala prava drama i spasavanje dvojice mladića. Kako piše portal "NS uživo",...

U subotu je u Svečanoj sali opštine Кula održana dodela besplatnih auto-sedišta, za koje je lokalna samouprava izdvojila...