Ministar Nedimović u poseti gazdinstvima u opštini Odžaci

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović posetio je tri gazdinstva u Opštini Odžaci. Ministar je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave posetio gazdinstvo Daniele Milić i Daniela Mihalja u Laliću, zatim gazdinstvo Nikole Guteše u Bačkom Gračacu i na kraju gazdinstvo Srđana Mitrovića u Srpskom Miletiću.

Nedimović je govorio o važnosti pomaganja mladim ljudima da razviju svoje poslovanje i uspešno vode svoja gazdinstva.

-Opština Odžaci je ove godine prvi put uvela, u okviru mera ruralnog razvoja i podsticaja za poljoprivrednike, u vidu subvencionisanja kamata i obrade kredita koje poljoprivrednici mogu podići u bankama, znači mi smo tu limitirali kako bi obuhvatili što veći broj poljoprivrednika, da iznos kredita koji oni mogu kod banaka podići jeste 500 000 dinara, za obrtna sredstva, za tekuće troškove koje imaju u toku jedne agrarne godine, a opština Odžaci za njihove kredite plaća kako troškove obrade, tako i kamatu – rekla je predsednica Opštine Odžaci. 

 

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar