Ministar Nedimović posetio opštinu Kula

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je Opštinu Kula, gde je razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i poljoprivrednim proizvođačima iz Kruščića i Crvenke, a u Sivcu je obišao AD Bačka.

Ministar Nedimović je sa predsednikom Opštine Kula, Damjanom Miljanićem, posetio poljoprivredna gazdinstva Bele Papajčik u Kruščiću i Petra Zorića u Crvenki i razgovorao o aktuelnom stanju  u  poljoprivredi  i podsticajnim merama koje pruža ministarstvo.

Prema rečima Nedimovića u prošloj godini na teritoriji Opštine Kula isplaćeno je preko 2,2 miliona evra subvencija. Nedimović je istakao da je stvar oko zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta na duži vremenski rok rešena tako što su stočari dobili zemlju u zakup na 10 godina, a ratari će, od sledeće godine, zemlju moći da zakupe na period od 4 do 8 godina.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar