Milan Zulić izlaže na Kubi

Posle Rima i Meksiko sitija, Milan Zulić se pojavljuje na još jednoj internacionalnoj kolektivnoj izložbi na Kubi pod nazivom FIVAC, koju čine selekcija četrdeset najboljih radova od preko sedamstotina u konkurenciji.

Izložba će biti otvorena 27. aprila u galeriji “República 289” i ceo program koji se sastoji od izložbi, pozorišnih predstava i modernog plesa biće u sklopu bijenala u Havani.

Iako je ovo prvi put da se radovi ovog umetnika predstavljaju na Kubi, nije i jedini put na ovom dalekom kontinentu. Pored izložbi u Brazilu, Argentini, Meksiku i Čileu ovo je petnaesti put da se umetnost Milana Zulića prikazuje u južnoj Americi. A, da se njegovi radovi mogu videti i puno bliže dokazuje i izložba u Beogradu u galeriji ”Pro3or“ u kojoj su se predstavili finalisti konkursa “Ženstvenost“.

Ovaj talentovan i uspešan umetnik iza koga stoje preko petnaest hiljada radova u oblasti crteža, slikarstva, skulpture, videa, fotografije i proširenih medija, priredio je i 32 samostalne izložbe i preko 250 kolektivnih u proteklih 27 godina izlagačkog delovanja u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini,  Sloveniji, Makedoniji, Grčkoj, Bugarskoj, Italiji, Španiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Engleskoj, Belgiji, Luksemburgu, Americi, Brazilu, Argentini, Kubi, Meksiku, Čileu, Egiptu, Rusiji i Indiji.

Više puta nagrađivan za crtež, fotografiju, video i dizajn. Radovi mu se nalaze u svetskim i domaćim kolekcijama.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar