Migranti i stanovništvo čistiće parkove i javne površine u Somboru

U Somboru će u petak, 12. jula, biti organizovana ekološka akcija čišćenja gradskih trgova i parkova, kao i tribina na temu Migranti u medijima i društvene mreže. Cilj ove akcije je doprinos lokalnoj zajednici u vidu održavanja grada lepim i čistim, ali i čišćenje predrasuda koje postoje prema migrantima. 

Migranti koji borave u centru za azil priključiće se akciji čišćenja grada i zajedno sa lokalnim stanovništvom poslati lepu poruku o zajedništvu i deljenju istih ciljeva. Satirični portal Njuz.net podržaće aktivnosti. Pored učešća u ekološkoj akciji i čišćenju grada, predstavnici ovog čitanog portala učestvovaće na tribini Migranti u medijima i društvene mreže. Na taj način će pokušati da skrenu pažnju kako pogrešna slika kojom su predstavljeni migranti u medijima može da stvori pogrešan utisak i negativan stav prema određenoj populaciji. Sa posetiocima tribine razgovaraće o situaciji u njihovoj zajednici, izazovima kroz koje prolaze migranti, ali i o težnjama i željama za koje  dolazimo do zaključka da su iste, kakva god da nam je kulturološka pozadina. 
 
Ekološku akciju počinje u parku Heroja u 16 časova, a u Edukativnom centru Crvenog krsta Sombora u 18 časova biće održana tribina.     
 
Ove aktivnosti realizuju Evropski investicioni fond (EUTF), Oxfam kao lider Konzorcijuma koji čine Care Srbija, Caritas Srbija i Oxfam Italija (Consortium) i organizacija Mreža psihosocijalnih inovacija (PIN).  
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar