Mesne zajednice i škole da uzmu učešće u radu Grada Sombora

U zgradi Županije u Somboru održana su dva sastanka čiji je cilj unapređenje učešća javnosti u radu lokalne samouprave. Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave Grada Sombora, ekspert USAID-a, predstavnici saveta mesnih zajednica, direktori srednjih škola i predstavnici učenika.

U okviru USAID-ovog Projekta za odgovornu vlast Grad Sombor je izabran za dobijanje tehničke podrške zbog visokog nivoa interesovanja i opredeljenosti za sprovođenje reformi koje su usmerene na borbu protiv korupcije unapređenje odgovorne vlasti i učešća javnosti u upravljanju lokalnom zajednicom.

Na prvom sastanku sa predstavnicima saveta mesnih zajednica prezentovana je ideja da se neke javne rasprave, kao što je javna rasprava o budžetu Grada Sombora, održe u prostorijama mesnih zajednica, kako bi se svim građanima omogućilo da na direktan način iznesu prioritete svojih zajednica.

Na sastanku sa direktorima i predstavnicima učenika srednjih škola, tema je bila ideja o organizovanju javnih rasprava u srednjim školama.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar