Mere aktivne politike zapošljavanja u Kuli

Povodom realizacije Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje za 2020. godinu u Kuli je održana sednica Saveta za zapošljavanje. Ovim planom su predviđene mere aktivne politike zapošljavanja putem raznih programa, čiji je cilj da povećaju zaposlenost, kao i da pruže podršku preduzetnicima i poljoprivrednicima. Za ove potrebe je iz opštinskog budžeta izdvojeno ukupno 15 200 000 dinara.

Šef Kancelarije za Lokalni ekonomski razvoj Opštine Kula, Miloš Danilov je istakao da će pored mera koje se realizuju svake godine (javni radovi, stručna praksa, obuke za zapošljavanje i samozapošljavanje, SEED programa, podrška pri samozapošljavanju za mlade do 30 godina i žene), ove godine biti ostvarena podrška preduzetnicima koji započinju biznis kroz besplatne računovodstvene usluge i pravnu pomoć. Osim sredstava koje je obezbedila Opština Kula planirano je da se od NSZ obezbedi još 1100 000 dinara za ove potrebe.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar