Međunarodni sajam peradarstva krajem januara u Somboru

Međunarodni sajam peradarstva i Državni šampionat sitnih životinja Srbije održaće se od 24. do 26. januara u Gradskoj hali Mostonga u Somboru.

Igor Gromilović se, na konferenciji za novinare, u ime Društva odgajivača sitnih životinja zahvalio Gradu na pomoći u organizaciji ovog tradicionalnog i najvećeg sajma u ovom delu Evrope.

-Očekujemo da će tokom tri dana Sajam posetiti preko 5000 posetilaca, koji će moći da vide više od 3.500 eksponata. Po prvi put ćemo posle desetak godina da vratimo teraristiku i akvaristiku. Ovu petu sekciju smo osnovali u čast pokojnog dr Zorana Parčetića i smatramo da će to biti veoma zanimljivo našim najmlađim sugrađanima - rekao je Gromilović predsednik Saveza odgajivača sitnih životinja.

Zamenik gradonačelnice Antonio Ratković se zahvalio Igoru Gromiloviću i Društvu odgajivača sitnih životinja što su donirali 5000 ulaznica za najmlađe sugrađane, koje će preko osnovnih škola i predškolske ustanove podeliti.

-Koliki je značaj ovog Sajma govori činjenica da se organizuje po 44. put, a prvi put će u sklopu narednog sajma peradarstva, biće održan i prvi memorijal prim. dr Zoran Parčetić – Nona. Svi mi znamo koliko je on uložio truda, snage, želje da ovaj sajam bude onakav kako i danas izgleda - rekao je Ratković.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar