Međunarodni dan borbe protiv dečjeg siromaštva obeležen u Somboru

Volonteri i osoblje Somborskog edukativnog centra organizovali su uličnu akciju kojom su promovisali besplatne programe za decu i mlade koji doprinose borbi protiv dečjeg siromaštva, kao i iskorenjivanju nasilja nad decom, a to su Škola dobre volje, volonter/ka deci na usluzi, likovni konkurs, kreativne radionice, kao i obuke za unapređenje zapošljivosti mladih.

Na Međunarodni dan borbe protiv dečjeg siromaštva započeta je i tradicionalna akcija prikupljanja školskog pribora za decu iz socijalno ugroženih porodica, koja će se nastaviti i nakon 20. novembra, Međunarodnog dana dečijih prava. Nakon toga počinje i prikupljanje slatkiša za decu iz ranjivih grupa da bi im sve to bilo podeljeno u vreme božićnih i novogodišnjih praznika u sklopu tradicionalne akcije Deda Mrazovi pomoćnici.

Sve navedene aktivnosti podržava Arigatou Internationali, mreža Global Network of Religions for Children u okviru inicijative End Child Poverty.

Građani koji žele da doprinesu akciji, školski pribor mogu da donesu svakog radnog dana u prostorije Somborskog edukativnog centra, od 9 do 17 časova.

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar