Međunarodni biciklisti festival Evropski Amazon u Somboru

Međunarodni biciklisti festival Evropski Amazon održaće se u subotu, 5. oktobra, u Somboru. Ovaj festival se organizuje u okviru realizacije projekta Biciklistička ruta Evropski Amazon.

Okupljanje učesnika zakazano je za 9:45 časova, na raskrsnici puta Bezdan – Bački Monoštor (preko puta Kuće lovaca i ribolovaca). Polazak biciklista je u 10 časova. Vožnja na realiciji Sombor – Bački Monoštor trajaće oko jedan čas. U Etno kući Mali Bodrog u Bačkom Monoštoru planirano je zadržavanje u trajanju od sat vremena. Biciklisti će imati priliku da čuju predavanja o bezbednosti učesnika u saobraćaju, o planiranim biciklističkim stazama na teritoriji Grada Sombora i prezentaciju projekta Biciklistička ruta Evropski Amazon. Nakon toga planirana je vožnja biciklima od Etno kuće Mali Bodrog šetnom stazom Štrbac u okviru SRP Gornje podunavlje. Posle toga sledi ručak u Etno kući Mali Bodrog i povratak za Sombor do početne tačke.

Glavni cilj je unapređenje regionalnog razvoja i ekonomskog rasta Amazonije  Evrope na osnovu održivog integrisanog upravljanja prirodnim i kulturnim nasleđem i resursima i kapacitetima lokalnog stanovništva, čime se značajno doprinosi životnoj sredini i kulturi podunavske regije. To će se postići razvojem i implemetacijom zajedničkog i integrisanog rešenja za održivi biciklistički turizam u planiranom prvom svetskom prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav na osnovu vizije, zaštite i razvojnih strategija tog područja što će obezbediti fer raspodelu pogodnosti  za lokalno stanovništvo, posetioce i prirodu.

Međunarodni biciklistički festival Evropski Amazon se održava od avgusta do oktobra 2019. godine na području prvog peto-državnog UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, kroz jedanaest biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS