Medicinski fakultet iz Pečuja u Sombor: Uskoro nastava na engleskom jeziku

 Na nedavno održanom  otvorenom  danu pečujskog medicinskog fakulteta  u Somboru je najavljeno da bi u novoj školskoj godini mogla da počne i nastava na engleskom jeziku. Medicinski fakultet iz Pečuja je prošle godine pokrenuo studijski program za obrazovanje negovatelja u Somboru. Ovakav vid sve bolje saradnje susednih zemalja po svemu sudeći će doživeti dalji napredak,  Osnovne studije traju osam semestara, a nakon njihovog okončanja otvorena je mogućnost za upis na master studije, a ono što je dodatni motiv za pohađanje nastave na ovoj visokoškolskoj ustanovi iz susedne zemlje je svakako činjenica da diplome koje studenti steknu u Somboru važe i u Evropskoj uniji. 

 
Teorijski deo nastave odvija se u novim prostorijama somborske Mađarske građanske kasine, a vežbe delom u Pečuju, ali i u srpskim zdravstvenim ustanovama.  Tokom otvorenog dana Medicinskog fakulteta, zainteresovanima je prikazan studijski program za negovatelje, organizovane su demonstracije pružanja prve pomoći, odnosno masaže srca i davanja veštačkog disanja, vađenja krvi, intubiranja, posetioci su mogli da prekontroliši krvni pritisak, šećer u krvi, ali i dobiju savete o zdravoj ishrani.  Za ovakav profil obrazovanja medicinskih radnika postoji veliko interesovanje u Somboru i okolini, pogotovo kada se uzme u obzir da tako stečena diploma važi i u zemljama EU.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar