Martovska klasa vojnika dobrovoljaca položila zakletvu

Vojnici, dobrovoljci, martovske klase 2017. godine koji vojni rok služe u Prvom centru za obuku Vojske Srbije u Somboru položili su 18. marta, svečanu zakletvu. Zakletvi je prisustvovao ministar odbrane Zoran Đorđević, gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović, predsednik Skupštine grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić i zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković. Svečanoj zakletvi prisustvovali su i predstavnici Zapadnobačkog upravnog okruga, verskih zajednica, rodbina i prijatelji.

Čestitajući vojnicima, ministar Đorđević je kazao da vojničku zakletvu srpski vojnici smatraju časnim činom.

"Odbrana zemlje za naš narod je oduvek predstavljala izraz dostojanstva i bila je više od obaveze. Građani Srbije svesni su značaja bezbednosti zemlje, a onaj ko izabere da postane vojnik taj zaslužuje posebno poštovanje jer biti vojnik znači služiti opštem dobru. Dobro upamtite reči zakletve i ponosite se njome, kao što se Srbija danas ponosi vama. Neka vas data zakletva ispuni ponosom i dostojanstvom i neka još više ojača vašu ljubav prema otadžbini Srbiji." - poručio je ministar odbrane Zoran Đorđević.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar