Marina Gajčin na predstojećem Prvenstvu Srbije

Apatinska šahistkinja Marina Gajčin, koja brani boje Somborskog šahovskog kluba, nastupiće od 7. do 13. decembra na 14. pojedinačnom prvenstvu Srbije za šahistkinje, koje će biti održano u Vrnjačkoj Banji. Pravo učešća na turniru imaju deset najboljih srpskih seniorskih šahistkinja, koje su učešće obezbedile na osnovu plasmana sa prošlogodišnjeg prvenstva, rejtinga, odnosno rezultata na polufinalnom kvalifikacionom turniru.

Pored Marine, koja je početkom godine trijumfovala u polufinalu Prvenstva Srbije u Novim Banovcima i takmičenje završila sa 6,5 poena, ispred velemajstorki Svetlane Prudnikove i Ane Benderać, nadmetaće se najbolje tri šahistkinje u 2019.Teodora Injac, Jovana Erić i Irina Čoluškina, prvoplasirane sa januarske liste Anđelija Stojanović, Marija Rakić Vulićević i Jovana Raport , te šahistkinje Svetlana Prudnikova, Ana Benderać i Jovana Srdanović.

Na osnovu informacija koje je objavio ŠSS, nagradni fond turnira iznosi 320.000, a prvoplasiranoj šahistkinji pripašće 90.000 dinara.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar