Manifestacija Zagrli snažno u Somboru

Nacionalna udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR obeležilo je Svetski dan dece obolele od raka u više od 30 gradova širom Srbije. Centralna manifestacija u Somboru održana je na Trgu Svetog Trojsta. Pod sloganom Zagrli snažno! simbolično su poslali jedno srce i svi zajedno mnogo zagrljaja podrške za sve mališane koji se leče od raka.

Manifestaciji u Somboru prisustvovala je gradonačelnica Dušanka Golubović.

-Ovo je zajednička borba svih nas i zato afirmišemo ovo kao jednu značajnu temu za život svakog od nas. Zaista mogu da kažem da smo tokom prošle godine iskazali jednu veliku solidarnost. Svi znamo koliko je trajala borba porodice Peurača, razreda i sve dece  u našem gradu kada je u pitanju naš mali sugrađanin Rade, čijim povodom ćemo i danas pustiti balone, i ta neka solidarnost i emocija koja se stvorila u toj borbi ne treba nikada da nas napusti. Zato mi je drago što smo ovde danas i da nekako  uz solidarnost i podršku jedni drugima uvek budemo pravi prijatelji – rekla je Golubović.

NURDOR godinama, uz pomoć prijatelja i donatora radi na tome da sektor pedijatrijske onkologije u Srbiji bude unapređen i nalik onima u razvijenim zemljama Evropske unije. Tokom 16 godina rada uložena su značajna sredstva u opremanje hemato-onkoloških odeljenja u celoj zemlji i u modernu medicinsku opremu. U protekloj godini obezbeđeno je pola miliona evra za novu Roditeljsku kuću u Beogradu. Donacije prikupljene kroz obeležavanje 15. februara će takođe biti namenjene novoj Roditeljskoj kući, s obzirom da se radi o jednom od najvećih i najzahtevnijih projekata NURDOR-a od njegovog osnivanja.

Skup u Somboru ulepšala su članovi hora Šareni vokali i mlade somborske Zumbice.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar