lokacija: Apatin
objavljeno: 16.05.2018.
Autor: Jelena

Lička olimpijada zakazana za 30. jun

Društvo

U organizaciji Zavičajnog udruženja Ličana ,,Nikola Tesla'' iz Apatina, a u saradnji sa opštinom Apatin, Turističkom organizacijom i Banjom Junaković, i ove godine će biti održana jedna od najpopularnijih manifestacija u našem gradu, deveta po redu, Lička olimpijada.


Podsećanja radi, 8. Lička olimpijada 2017. godine okupila je 20 ekipa iz Srbije i inostranstva. Iz ZUL ,,Nikola Tesla'' veruju da će ove godine taj broj biti premašen.


Novina u odnosu na prethodne godine je ta da će ovogodišnja tradicionalna manifestacija trajati dva dana.

Prvog dana, 30. juna, na terenima Banje Junaković, osim kulturno - umetničkog programa, gde će biti predstavljeni običaji Like, učesnici će se, po starom dobrom običaju, nadmetati u starim sportskim disciplinama, bacanje kamena s ramena, penjanje uz stožinu, vučenje kuke i druge. A da li će Džimi komerc iz Prigrevice i ove godine odbraniti titulu prvaka ostaje da vidimo u subotu, 30. juna, sa početkom u 10 sati.


Za nedelju, 01. jul, organizator je zakazao još jedan atraktivan događaj. U pitanju je izbor za fitnes mis i mistera Ličke olimpijade, a čiji je početak predviđen za 14 sati.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U bogatoj i dinamičnoj srpsko-nemačkoj priči koja sa prekidima traje vekovima, a nastavljena je pre nekoliko godina, posebno...

Treću godinu za redom, najuspešniji đaci apatinske opštine, kao nagradu za ostvaren uspeh i uložen trud tokom srednjoškolskog...

Proslavu nacionalnog praznika mađarske zajednice, Svetog Stefana, u Somboru je organizovala Asocijacija za razvoj Zapadnobačkog okruga „Podunavlje“. Sveti...

Na imanju Kazneno-popravnog zavoda u Somboru održana je 23. Likovna kolonija „Elan“. Za tri dana, od 17. do...

U prilog činjenici da opština Apatin brine o svim segmentima društva, pa tako i o kulturi, govori novo...

U organizaciji UG ,,Moj Apatin'' održana je škola kanua i ekologije za prvu grupu polaznika koji su se...