Lička olimpijada sa bosanskim šmekom (FOTO)

...bar tako kažu imena i prezimena pobednika i geografsko poreklo ekipa.
U subotu 28. juna u Banji Junaković u Apatinu održana je 5. Lička olimpijada, manifestacija koja je svojevremeno održavana pod nazivom Lički višeboj, dok politika nije umešala svoje prste i razdvojila i ono što se činilo da je nemoguće razdvojiti.

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovala su 22 tima sačinjena od kršnih momaka iz Srbije i regiona, a ekipni pobednik je reklo bi se očekivano ekipa Džimi Komerc iz Prigrevice.

Iako je najavljen dolazak oko 30 ekipa, u poslednjem momentu otkazan je nastup mnogih takmičara. Ostaje žal što ove godine nismo bili u mogućnosti da vidimo hercegovačke divove iz ekipe Srpski Soko Nevesinje, a kako nezvanično saznajemo razlog njihovog nedolaska jesu loši odnosi sa prigrevačkom ekipom koji su eskalirali nedavno u Ledincima.

I ove godine nakon svečanog defilea, najmlađi takmičari oprobali su se u trci u vrećama, a nakon njih takmičenje je nastavljeno u sledećim disciplinama: vučenje kuke, skok u dalj iz mesta, skok u vis iz mesta, pretezanje štapa, hodanje po brvnu, obaranje ruke, penjanje uz stožinu, bacanje kamena s ramena i nadvlačenje konopa.

Manifestaciju održanu na Vidovdan ove godine posetilo je skoro 1500 posetilaca, a paralelno sa takmičenjem organizovano je druženje pod šatorom uz tradicionalni vojnički pasulj.

O ostalim stvarima vezanim za finansiranje same manifestacije preko Sportskog saveza (iako su ovo realno više narodne igre a ne sportovi) dok pojedini klubovi nemaju osnovnih sredstava za takmičenje, potrošenom novcu, sukobima u organizacionom odboru i ostalim zakulisnim radnjama moći ćete više pročitati u narednim danima.

Šampioni po dicsiplinama:

Trka dečaka u vrećama:

Boško Banović - Apatin

Vučenje kuke:

Saša Stanić - Džimi Komerc Prigrevica

Skok u dalj iz mesta:

Aleksandar Bundalo - Džimi Komerc Prigrevica

Pretezanje štapa:

Dalibor Zelen - Džimi Komerc Prigrevica

Hodanje po brvnu:

Željko Jeremić – Ćiro lička kaldrma Drvar

Obaranje ruke:

Marko Todić - Vukovi Vojvoda Stepa

Skok u vis iz mesta:

Danijel Popović - Prkoški Vitezovi Bosanski Petrovac

Penjanje uz stožinu:

Jovan Stupar - Prkoški Vitezovi Bosanski Petrovac

Bacanje kamena sa ramena:

Miloš Marković - Džimi Komerc Prigrevica

Nadvlačenje konopa:

Ekipa Džimi Komerc Prigrevica


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar