“Lička olimpijada” i “Apatinske ribarske večeri” ove godine u avgustu

Tradicionalna manifestacija “Apatinske ribarske večeri”, umesto uobičajenog termina održavanja početkom jula meseca, ove godine, zbog pandemije virusa korona, održaće se 7, 8. i 9. avgusta, dok je Lička olimpijada zakazana za 1. avgust.

Predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić naglasio je da je odluka o izmenjenom datumu održavanja doneta u skladu sa merama bezbednosti od širenja virusa COVID19, ali i po uzoru na još masovnije manifestacije, koje okupljaju značajno veći broj ljudi, a koje su ipak odložene.

“Za sve ove godine, Ribarske večeri nisu samo jednom održane, mislim da je to bilo ’65. godine, kada je bila poplava. Održane su i u vreme bombardovanja i sankcija, i onoga svega što je bilo. Znači tradicija nije prekidana, pa nećemo ni mi ove godine. Ono zbog čega se mi obraćamo građanima jeste da na vreme obavestimo javnost da će biti održane i Lička olimpijada i Ribarske večeri, u drugom terminu”, istakao je Škrbić.

Direktor Turističke organzacije Apatin, Nemanja Jović, rekao je da je u cilju bezbednosti bilo neizbežno odabrati nove datume, dok će o terminu održavanja ostalih manifestacija građani biti blagovremeno obavešteni.

“Naša želja je, da nešto što traje evo gotovo 60 godina ne bude prekinuto ni ove godine. Mi se maksimalno pripremamo da to izgleda kao i do sada, čak i bolje, ali pre svega zbog građana, gostiju i zbog bezbednosti, mi smo prinuđeni da prvobitni, planirani termin premestimo”, izjavio je Jović.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar