lokacija: Odžaci
objavljeno: 26.03.2019.

Latinka Vasiljković na konferenciji Žene u političkom životu

Društvo

U organizaciji Ženske parlamentarne mreže, u Skupštini AP Vojvodine, održana konferencija „Žene u političkom životu“. Tokom panel diskusije „Izazovi, prepreke i iskustva žena u političkom životu“, prisutnima se, pored predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Maje Gojković i gradonačelnice grada Sombora, Dušanke Golubović, obratila i predsednica opštine Odžaci, mr Latinka Vasiljković.

Ona je izjavila, da iako treba još da se radi na rodnoj ravnopravnosti u političkom životu, poslednjih godina, postoji evidentan napredak.

„Ovo je izuzetna prilika, današnja konferencija, da se čuje ne samo onaj profesionalni deo, da kažemo profesionalni i politički deo sa kojima se neko ko je na nekoj funkciji susreće, pogotovo kada je u pitanju žena, već i prilika da se čuje lično iskustvo, u smislu osobe kao osobe, šta je to sa čime se mi svakodnevno susrećemo, šta je to što ljudi možda ne vide ili ne treba da vide, kakvi su naši izazovi, kakve su naše prepreke, kakve su naše emocije, kako se mi sa tim u stvari borimo, kako svoj posao i svoju funkciju iznosimo na pravi način“, kaže predsednica opštine.
 
Učesnike konferencije pozdravio je predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, koji je izrazio je veliko zadovoljstvo što Ženska parlamentarna mreža Skupštine AP veoma uspešno radi i što je Skupština APV mesto, na kojem se decenijama unazad intezivno razgovara o ljudskim pravima.
 
Maja Gojković naglasila je da je solidarnost ključna reč današnjeg skupa, te da se Srbija nalazi na 24. mestu u svetu po zastupljenosti žena u parlamentima, među 10 u kojima su žene na čelu Vlade i među 55 država u kojima je na čelu državnog parlamenta žena.
 
Izvor i foto: 025.rs 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...