Kulskim đacima i mentorima više nagrada u okviru projekta Energija je svuda oko nas

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Milan Kovačević uručio je diplome i nagrade najuspešnijim školama, mentorima i učenicima u okviru završne manifestacije Energija je svuda oko nas 2019. Ove godine prijavilo se više od osamdeset vaspitno-obrazovnih ustanova.

Srednja tehnička škola Mihajlo Pupin iz Kule nagrađena je prvim mestom, odnosno Poveljom, a profesoru Marjanu Ivanovu, dodeljena je Specijalna nagrada za dugogodišnji rad na obnovljivim izvorima energije.

Prvo mesto iz oblasti Modeli i makete u kategoriji Srednje škole osvojili su: Stefan Đorđević, Aleksa Kostelnik  i Mijat Purić iz Srednje tehničke škole Mihajlo Pupin iz Kula, a mentor je bio Darko Papović. Drugo mesto iz oblasti Modeli i makete u kategoriji Osnovne škole osvojio je Aljoša Pinterić iz OŠ Petefi brigada iz Kule, čiji je mentor Lidija Bačić.

Drugo mesto iz oblasti Multimedijalne prezentacije u kategoriji Osnovne škole osvojila je Nikolina Kosović iz OŠ Vuk Karadžić iz Crvenke. Njena mentorka je Olivera Krstonošić.

Drugo mesto iz oblasti Likovni radovi u kategoriji Osnovne škole osvojila je Ana Šaranović iz OŠ Vuk Karadžić iz Crvenke, sa mentorkom Nadom Gatarić.

Nagrade za masovnost i grupni rad dobili su David Tošić, Željana Šćepanović, Teodora Tatalović, Milica Korica, Matea Džudžar, Maja Erdelji, Valentina Novta, Marija Hornjak, OŠ i SŠ Petro Kuzmjak iz Ruskog Krstura. Njihove mentorke su Natalija Budinski i Bojana Miljanić.

Projekat Energija je svuda oko nas odvija se od školske 2009/2010. godine, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Organizator manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, dok su sponzori za 2019. godinu Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu – FIMEK, Tehnološki fakultet Novi Sad i građevinska industrija Simprolit iz Beograda. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar