Kulski osnovci učestvovali na javnom času korektivnih vežbi sa profesorom Srđanom Srdićem
Pod pokroviteljstvom Opštine Kula, Odbojkaški klub „Hajduk“ iz Kule je, u saradnji sa profesorom fizičkog vaspitanja Srđanom Srdićem, održao javni čas vežbanja korektivnih vežbi kao i preventivni pregled nogu i stopala za decu uzrasta od 7 do 14 godina.
 
Javni čas održan je u halama osnovnih škola „Isa Bajić“ i „Petefi Brigada“ u Kuli. Osnovni cilj manifestacije je primena korektivnih vežbi, edukacija mladih o zdravim stilovima života i značaju fizičke aktivnosti, te načinima da mladi unaprede svoje zdravstvene, fizičke i mentalne potencijale.
 
Program radionice bio je usmeren na edukaciju mladih o značaju preventivnog vežbanja, vođenju zdravog stila života, uključivanju u sportske aktivnosti kao i praktično izvođenje korektivnih vežbi disanja, statike kičmenog stuba, stopala i slično.
 
Rad u radionici je bio osmišljen tako da deca steknu informacije o neophodnosti kretanja i preventivnog vežbanja u period njihovog naglog rasta i razvoja, da se prikupe statistički podaci koji će se koristiti u daljem praćenju rasta i razvoja dece pomenutog uzrasta, kao i da praktični deo vežbi usvoje i primenjuju u budućnosti.
 

izvor: našemesto.rs 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar