Kula-vojvođanski lider u angažovanju sezonskih radnika

Na godišnjem susretu predstavnika Pokrajinske vlade i NALED-a potvrđena je dobra saradnja koja je definisana sporazumom. Ova saradnja dala je višestruke efekte u unapređenju kapaciteta lokalnih samouprava u Vojvodini i poslovnog ambijenta za privlačenje investicija.

Na sastanku je istaknuto da je Opština Kula apsolutni lider među vojvođanskim opštinama kada je u pitanju angažovanje sezonskih radnika. Takođe, predstavnici gradova i opština potpisali su Deklaraciju o zaštiti pčela Srbije, čiji je cilj da se zaustavi štetna praksa tretiranja komaraca iz vazduha sredstvima koja su otrovna za pčele.

Mirović je ukazao na značaj ovog dokumenta i dodao da je Pokrajinska vlada izdvojila pčelarstvo, koje je ranije bilo na marginama, kao važnu oblast. O tome govori i podatak da je ranije za pčelarstvo izdvajano svega pet miliona dinara, a danas je to 160 miliona dinara. Sastanku je prisustvovala i pomoćnica predsednika Opštine Kula Jelena Pavkov. 


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar