Kula sve popularnija među turistima - Za oktobar i novembar najavljen niz manifestacija

Na nedavnom održanom Sajmu turizma koji je trajao od 04. do 07. oktobra, svoje potencijale je predstavila i Turistička organizacija opštine Kula. Kao i svake godine, predstavljen je širok spektar onoga što se u kulskoj opštini nudi, a zbog čega bi posetioci trebali da dođu, obiđu, posete i vide sve ono u čemu mogu da uživaju. Štand opštine Kula bio je jedan od najposećenijih, a mnogi njihovi učesnici u turizmu dobili su nagrade. Tvrđava iz Kule dobila je nagradu za unutrašnji enterijer, restoran Renome iz Crvenke dobio je nagradu za kvalitet, a “Slobodni momci” iz Kule osvojili su treće mesto u spremanju paprikaša od divljači.

Tim povodom razgovaralo se sa direktorom Turističke organizacije opštine Kula, Vladimirom Stankovićem. Osim o velikim rezultatima na sajmu, on je govorio i o manifestacijama koje će se održati u narednom periodu.
 
 
- Turistička organizacija uskoro organizuje “Festival cveća”, znači u subotu pozivamo sve građane Kule da dođu na Festival, gde će u ulici Josipa Kramera, od pošte do mosta, biti izloženo 45 proizvođača i distributera cveća. Imaćemo jako atraktivan program koji će početi u 10 sati. Doći će nam čak i mažoretkinje iz Apatina i napravićemo nešto što Kula do sada nije imala. Pokušaćemo Kulu da promovišemo i na ovaj način i da obezbedimo građanima još jedan način da uživaju. Posle toga dolazi nam naravno 20. oktobar i “Dani bundeve”, gde ćemo sa našim partnerima Udruženjem žena i Udruženjem žena Eko Kula, napraviti jednu divnu manifestaciju gde se očekuje veliki broj gostiju. Zatim imamo i Izložbu sitnih životinja, koju ćemo sa Udruženjem sitnih životinja praviti 12. novembra. Mislim da će sve u svemu, oktobar i novembar biti jako interesantni. Posle toga naravno dolaze nam “Dani opštine Kula”, gde spremamo različite pozorišne predstave koje će biti po svim mestima opštine, a za sam Dan opštine, pored Svečane akademije, spremamo i veliki koncert koji će se održati u Crvenki u hali, gde će učestvovati sigurno jedna od deset najvećih zvezda srpske folk scene, otkriva Stanković.
 
On je takođe napomenuo da je kulska opština na više jezika predstavljena i u magazinu Hello travel Srbija, koji je po pitanju turizma najznačajniji magazin u Srbiji. Ovaj magazin distribuira se po celome svetu i gde god da se prezentuje turistička ponuda Srbije, biće obuhvaćena i opština Kula.
 
Izvor i foto: kula.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar