lokacija: Kula
objavljeno: 11.10.2018.

Kula: Rekonstrukcija javnih površina u Lamelama nakon 40 godina

Društvo

Lokalna samouprava izdvojila je oko 8 miliona dinara iz opštinskog budžeta za uređenje više javnih površina na teritoriji grada Kula.

Prostor kod Lamela koji se nalazi između više stambenih objekata u samom centru Kule takođe dobija novi izgled. Trotoar je već urađen, postavljene su nove behaton kocke, a izvođač radova trenutno vrši pripremu podloge za asfaltiranje, koje će biti obavljeno za 8 do 10 dana.

Prema rečima Blaža Kostića, rukovodioca za investicije, zaštitu životne sredine i energetski menadžment, što se tiče trotoara, behaton je već urađen. Ono što se sada radi je priprema terena za postavljanje podloge za noseći sloj koji prethodi asfaltiranju, kako saobraćajnice, tako i gornjeg parkinga. Na taj način opština Kula će urediti ovaj prostor koji nije bio priveden nameni kako treba 40 godina.
 
- Rešili smo problem uređenja parkinga i dobili smo još više mesta na postojećem parkingu, kao i istovarno mesto za poslovne prostorije. Tako ćemo urediti da u ovom delu Kule bude urađen lepši prostor za svakodnevno korišćenje. Takođe, u prirodnom ciklusu kada bude dozvoljeno izvršićemo dopunu gornjeg zelenog dela, vezano za sadnju kvalitetnog drveća, kaže Kostić.
 
Ovaj deo radova je u sklopu posla koji je dobila „eko gradnja“ iz Zrenjanina, koji su već uradili stazu u Lenjinovoj ulici i stazu do Crvenog krsta. Ukupna vrednost radova za sve tri lokacije iznosi oko 8 miliona dinara, a sve finansira opština Kula.
 
Izvor: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Klubu za stare u Apatinu održana je radionica izrade novogodišnjih ukrasa. Radionica je organizovana zahvaljujući saradnji Kluba...

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora obaveštava javnost da trenutno radi na izradi Elaborata o mreži osnovnih...

„Za nas jeste važno da Sombor bude, na neki način, prepoznat u fokusu i nacionalnih zajednica koje ovde...

Društvo za borbu protiv raka je kraj 2018. godine obeležilo skupštinom udruženja u Centru Zdravka. -...

U subotu se na Fruškoj gori odigrala prava drama i spasavanje dvojice mladića. Kako piše portal "NS uživo",...

U subotu je u Svečanoj sali opštine Кula održana dodela besplatnih auto-sedišta, za koje je lokalna samouprava izdvojila...