lokacija: Kula
objavljeno: 11.10.2018.

Kula: Rekonstrukcija javnih površina u Lamelama nakon 40 godina

Društvo

Lokalna samouprava izdvojila je oko 8 miliona dinara iz opštinskog budžeta za uređenje više javnih površina na teritoriji grada Kula.

Prostor kod Lamela koji se nalazi između više stambenih objekata u samom centru Kule takođe dobija novi izgled. Trotoar je već urađen, postavljene su nove behaton kocke, a izvođač radova trenutno vrši pripremu podloge za asfaltiranje, koje će biti obavljeno za 8 do 10 dana.

Prema rečima Blaža Kostića, rukovodioca za investicije, zaštitu životne sredine i energetski menadžment, što se tiče trotoara, behaton je već urađen. Ono što se sada radi je priprema terena za postavljanje podloge za noseći sloj koji prethodi asfaltiranju, kako saobraćajnice, tako i gornjeg parkinga. Na taj način opština Kula će urediti ovaj prostor koji nije bio priveden nameni kako treba 40 godina.
 
- Rešili smo problem uređenja parkinga i dobili smo još više mesta na postojećem parkingu, kao i istovarno mesto za poslovne prostorije. Tako ćemo urediti da u ovom delu Kule bude urađen lepši prostor za svakodnevno korišćenje. Takođe, u prirodnom ciklusu kada bude dozvoljeno izvršićemo dopunu gornjeg zelenog dela, vezano za sadnju kvalitetnog drveća, kaže Kostić.
 
Ovaj deo radova je u sklopu posla koji je dobila „eko gradnja“ iz Zrenjanina, koji su već uradili stazu u Lenjinovoj ulici i stazu do Crvenog krsta. Ukupna vrednost radova za sve tri lokacije iznosi oko 8 miliona dinara, a sve finansira opština Kula.
 
Izvor: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić, rukovodilac odeljenja za društvene delatnosti Dragana Potpara i direktor Udruženja za pomoć MNRO...

Manifestacija Dani Srpskog Miletića počinje u petak, 21. juna, u 20 časova, koncertom Kulturno-umetničkog društva Đerdan. Glavni deo...

Gradu Somboru dodeljena je nagrada za doprinos razvoju informaciono-komunikacione pristupačnosti. Svečano uručenje nagrade upriličeno je u Beogradu, a...

Prvi Vidovdanski sabor, u organizaciji  KUD Carza održaće se u petak, 28. juna, u Domu kulture u Apatinu. Program...

Otvoreni gradski bazen Sportskog centra Soko u Somboru juče je počeo sa radom. Svim kupačima na uređenim površinama...

Zbog održavanja tradicionalne manifestacije Somborski kotlić na Trgu Svetog Trojstva u Somboru, za saobraćaj će, kako kažu u...